Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 Meni
Naslovna
Deklaracija
Pravila
Vijesti          Politika
Citati
Korisne stvari Foto galerija Knjiga gostiju
 Press
Saopštenja
Izvodi iz štampe
 Mjesni odbori
 

 

 

 

 

 

 

SA SDA JAČA BiH

 

SA SDA JAČA BiH

Nemojte glasati za one koji su se pretvorili u lokalne moćnike, za one koji su stekli bogatstvo pa im se ne zna porijeklo.

Nemojte glasati ni za one koji mnogo govore, koji za sebe agituju i kažu ''glasaj za mene''.

Za one koji traže vlast nemojte glasati.

Danas svugdje u razvijenom društvu postoje bogati ljudi i bogata preduzeća. Sve što je više bogatstva u jednom društvu, sve veći dio tog bogatstva pripada svima

Srebrenička katastrofa je ljudska nesreća prevelika za premalu Bosnu. Tragedija i motivi koji stoje iza nje tiču se svakog čovjeka i svake žene u svijetu.

...riječi su rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića.


Čitajte Brezanske novine...izašao je novi broj.

Ovdje možete pročitati ''B novine''

Broj 1.

 

Broj 2.

 

Broj 3.

Čitajte Brezanske novine...izašao je novi broj.

 Općinska organizacija Asocijacije mladih SDA Breza
 

Novi broj Brezanskih novina


Na Izbornoj skupštini, koja je održana 11. decembra 2004. godine, za predsjednika AM SDA Breza izabran je Adnan Alikadić.

Izvršni odbor broji 15 + 3 članova, tj. u I.O. ulaze i vijećnici OV Breza koji su članovi AM, a to su: Jusić Midhat, Zahirović Nezir, Muratović Latifa, Čolan Admira, Botić Neđad, Šišić Saudin, Alihodžić Almin, Dinarević Adnan, Bašić Faruk, Karišik Mirsad, Solak Adis, Ahmedspahić Admir, Smailbegović Esma; te vijećnici: Pušina Selma, Čorbo Edina i Kovačević Sead.


Članovi IO do sada su realizovali mnogo projekata, zahvaljujući, prije svega, zajedničkom trudu i radu. Posebnu čast za sve nas predstavlja činjenica da smo jedina organizacija mladih sa naše općine koja ima svoje predstavnike u Općinskom vijeću. Takođe, imamo svoje predstavnike u svim organima SDA Breza, te imamo bezrezervnu podršku, i u moralnom i u materijalnom smislu, od strane naših starijih kolega.


Aktivnosti u 2006. godini:

Početkom 2006.g. AM SDA Breza je organizovala tribinu na temu „Izbor između asimilacije i genocida je hidžra ili džihad“.


Gost predavać je bio prof . Mustaha ef. Spahić-Mujki.Tribina je održana 31.01.2006.g. u 19,00 sati u radničkom domu u Brezi. Sala je bila prepuna.

Dana 03.03.2006.g. u radničkom domu održana je nova tribina sa predavačem hafizom Senahidom Zaimovićem. Tema tribine je bila „Musliman u savremenom svijetu“. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta kao i prethodna.


Naredne aktivnosti AM SDA Breza bile su na organizovanju nove tribine  u povodu rođenja poslanika Muhammeda a.s. sa predavačem hafizom Sulejmanom Bugarijem. Tribina je održana 11.04.2006.g. nakon akšam namaza u Brezanskoj gradskoj džamiji. Važna napomena za ovu tribinu je ta da je mjesto održavanja tribine trebao biti radnički dom u Brezi, međutim zbog velikog odziva građana, od kojih je preko 200 ostalo ispred sale, organizator je promijenio mjesto tribine da bi svi bili u mogućnosti prisustvovati tribini.
Tema tribine je bila „Muhammed a.s. kao uzor svima nama“.

I nakon svih prethodnih projekata, AM SDA Breza nastavlja sa radom. Naredni aktivnosti su izlet na piramidu. Izvršni odbor AM SDA Breza je donio odluku da se organizuje volonterska posjeta na piramidu u Visoko.
Zajedno u ovom projektu sudjelovale su sljedeće organizacije: AM SDA Breza, FOM SDP Breza, Omladinski centar „Desnek“ Breza, kao i sportski savez Breze.

Izlet je održan 28.05.2006.g. gdje je oko 70 brezanskih volontera radilo na iskopavanju piramide. Važno je napomenuti da je ovaj izlet bio kao omladina Breze, bez ikakvih političkih predznaka. Izlet je sponzorisala općina Breza.


"B novine" su bilten AM SDA Breza. Međutim, cilj mu nije da prati samo aktivnosti AM, već prati sve značajne društvene aktivnosti na području naše općine. Informišemo naše sugrađane o aktivnostima općinskih organa, o aktuelnostima vezanim za kulturu i sport, predstavljamo uvažene pojedince i organizacije, a ne zaboravljamo ni historiju našeg grada. Bilten se štampa zahvaljujući, prije svega, knjižari "Ninac".

Članovi redakcije su članovi AM, brezanski srednjoškolci i studenti, koji se trude da im ni jedan događaj u gradu ne promakne. U buduće, svaki novi broj naših "B novina" ćete moći preuzimati na ovoj stranici.


AM SDA Breza otvorena za sve naše mlade sugrađane i ovim putem ih pozivamo da dođu u naše prostorije u ul. Alije Izetbegovića 108 ili nas pozovu na 032/783-604, i tako postanu član najveće i najjače organizacije mladih na području naše općine.


Design by Mirza Hvala na posjeti!