Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 
   
 

Ovo je prvi korak na Vašem putu da postanete član najveće omladinske organizacije u našoj zemlji.  Članstvo u Asocijaciji mladih SDA je dobrovoljno. Članovi AM SDA BiH mogu biti članovi i simpatizeri SDA BiH od 15 do 30 godina starosti. Da biste postali član Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK morate biti nastanjeni u ZE—DO kantonu. Pristupnica AM SDA se može dobiti u svakoj općinskoj organizaciji Asocijacije mladih.

   

     

     
  <<< Nazad
 
 
 

 

 

JAČAJMO BIH

Design by Mirza

POSJETITE

RIJASET.BA


 
 
 16/ 10/ 07   19:10h                                                                Postavio:Damir Helja
 

 

...Prava je tragedija da ćemo se 16.10. sjećati kao dana kada pogine Toša a ni na kraj pameti nam neće biti 37 muslimana iz Kasindolske.
Kako vrijeme odmiče postajemo sve blesaviji....

Džemat - „Skupština Kantona Sarajevo donijela je odluku da danas bude Dan žalosti u Kantonu Sarajevo zbog ukopa 37 muškaraca iz Kasindolske ulice na Ilidži i jednog muškarca iz sarajevskog naselja Dobrinja, koje su pripadnici vojske bosanskih Srba uhapsili sredinom maja 1992. godine i, nakon nekoliko dana fizičkog zlostavljanja, likvidirali na Romaniji.


Oni će danas biti ukopani na Šehidskom mezarju "Kovači", zbog čega će od 10.00 sati pa do okončanja dženaze u ulicama Širokac i Jekovac potpuno biti obustavljen saobraćaj.

             

Niko od zločinaca umiješanih u hapšenje, zlostavljanje, nezakonito pritvaranje, likvidaciju, ilegalno sahranjivanje i skrivanje masovne grobnice još nije odgovarao za zločin izvršen nad stanovnicima Kasindolske ulice, kao ni za zločin nad njihovim susjedima uhapšenim 9. juna 1992. godine, čiji posmrtni ostaci još nisu pronađeni.


Posmrti ostaci 37 muškaraca iz Kasindolske ulice i jednog muškarca iz Dobrinje ekshumirani 23. maja ove godine iz masovne grobnice Crni vrh na Romaniji, između Pala i Sokoca."

Kada se retrospektivno budemo sjećali ovog 16.10. smrt nekog drugoga će nam biti na umu.

 Jutros rano u saobraćajnoj nesreći poginuo je i Toše Proeski. Bio je nakav pevač iz Makedonije i dok ne ode s ovog svijeta nisam ni znao da je na njemu i bio. Po medijskom odjeku bio je plaho znan, te me postidi da me je smrt ovog Makedonca ganula kao i smrt dvije koze seljaka Hung Cho iz južnokineske provincije Yunan.

Helem, kada uplakane tete u udarnim vijestima zbog Toše budu izvještavale kako je ovaj dan ‚našu zemlju zavio u crnu' i kada bosanski yupi-spikeri budu govorili kako je ‚tragedija neizmjerna jer je otišao još jedan dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine' – onda im ne vjerujte. Prava je tragedija da ćemo se 16.10. sjećati kao dana kada pogine Toša a ni na kraj pameti nam neće biti 37 muslimana iz Kasindolske.

Kako vrijeme odmiče postajemo sve blesaviji. Četnici oštre kame a mi se pravimo – Toše.

Izvor: Dženaza i ukop 37 žrtava iz sarajevske Kasindolske ulice
In memoriam: Toše Proeski

Sejfuddin
Džemat.org

----------------------

Na video portalu YouTube prije nekoliko dana objavljen je video kako poznati ruski pisac Eduard Limonov razgovara sa najtraženijim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem na brdu iznad Sarajeva, nakon čega uzima mitraljez i puca po Sarajevu. Video je snimljen 1992. godine.

 

http://www.youtube.com/watch?v=kcCFJAfLTJE&eurl=http://www.sarajevo-x.com/clanak/071018010

 

 


All righs reserved.