Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 
   
 

Ovo je prvi korak na Vašem putu da postanete član najveće omladinske organizacije u našoj zemlji.  Članstvo u Asocijaciji mladih SDA je dobrovoljno. Članovi AM SDA BiH mogu biti članovi i simpatizeri SDA BiH od 15 do 30 godina starosti. Da biste postali član Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK morate biti nastanjeni u ZE—DO kantonu. Pristupnica AM SDA se može dobiti u svakoj općinskoj organizaciji Asocijacije mladih.

   

     

     
  <<< Nazad
 
 
 

 

POSJETITE

RIJASET.BA

 

 

JAČAJMO BIH

Design by Mirza

POSJETITE

RIJASET.BA


 
 
 13/ 09 / 07   21:00h                                                                            (Preuzeto)
 

'

Reis Cerić: Bosansko i pitanje Bošnjaka još nije riješeno

    Otvorena šehidska česma u Babinu kod Zenice

    Reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH Mustafa efendija Cerić, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ratni načelnik Zenice Besim Spahić otvorili su jučer u Babinu spomen šehidsku česmu u znak sjećanja na dvadeset pet šehida s područja zeničkih sela Babino, Donje Babino i Sebuje.

    Sačuvati sjećanje

    - Upitali su me je li ovo mali događaj da bi mu ja trebao prisustvovati, a ja im odgovaram da su ljudi koji žele sačuvati sjećanje na svoje šehide danas najveći, jer su šehidi pokazali kako se vrednuje prošlost i ono za što su oni dali živote - kazao je ef. Cerić.
Vjerskom programu uoči i nakon otvaranja šehidske česme, koju su u protekle dvije godine izgradili mještani uz pomoć nekoliko zeničkih firmi, prisustvovali su i muftija zenički Ejub Dautović, zenički načelnik Husejin Smajlović i mnogobrojni zvaničnici Islamske zajednice.
Obraćajući se okupljenim mještanima i porodicama šehida ovog kraja, reis Cerić je pozvao na čuvanje morala, islamskih vrijednosti, porodice, "obraza" i ispošćavanje predstojećeg mjeseca ramazana.

    Nemojte se cijepati

    - Ono što nam treba jeste jedinstvo, nemojte se cijepati, dijeliti, razilaziti. Pitanje Bosne, ali i Bošnjaka nije još riješeno. Pitanje opstanka, bosansko i bošnjačko pitanje je još aktuelno, nije riješeno i na nama je da ne dozvolimo da nam ta pitanja rješavaju drugi, nakon što nas zavade - kazao je ef. Cerić.

(September 10th, 2007 by jasminmisic)

 

 

 

 


All righs reserved.