Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 
   
 

Ovo je prvi korak na Vašem putu da postanete član najveće omladinske organizacije u našoj zemlji.  Članstvo u Asocijaciji mladih SDA je dobrovoljno. Članovi AM SDA BiH mogu biti članovi i simpatizeri SDA BiH od 15 do 30 godina starosti. Da biste postali član Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK morate biti nastanjeni u ZE—DO kantonu. Pristupnica AM SDA se može dobiti u svakoj općinskoj organizaciji Asocijacije mladih.

   

     

     
  <<< Nazad
 
    KO AM SDA ZDK  
 

 

Design by Mirza

SA SDA JAČA BiH

Nemojte glasati za one koji su se pretvorili u lokalne moćnike, za one koji su stekli bogatstvo pa im se ne zna porijeklo.

Nemojte glasati ni za one koji mnogo govore, koji za sebe agituju i kažu ''glasaj za mene''.

Za one koji traže vlast nemojte glasati.

Danas svugdje u razvijenom društvu postoje bogati ljudi i bogata preduzeća. Sve što je više bogatstva u jednom društvu, sve veći dio tog bogatstva pripada svima.

Srebrenička katastrofa je ljudska nesreća prevelika za premalu Bosnu. Tragedija i motivi koji stoje iza nje tiču se svakog čovjeka i svake žene u svijetu.

...riječi su rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. 
 
01/ 08 / 07      13:40h                                                 dipl.ing. Damir Helja
 

''Srbi bi radije umrli nego se obrezali‎''

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila da obrezivanje muškaraca može smanjiti rizik od zaraze HIV-om sve se češće čuju priče kako bi takav zahvat mogao postati veliki trend u svijetu. 

BEOGRAD - Iako se izričito napominje da obrezivanje ne može spriječiti zarazu već samo smanjiti rizik, u WHO-u planiraju kampanju kojom bi potaknuli muškarce na takav čin, a sve u svrhu suzbijanja zaraze HIV virusom koji uzrokuje sidu .

Međutim, čini se da u susjednoj Srbiji takva kampanja i ne bi imala previše odjeka. Novinari lista 'Kurir' pokušali su na ulicama Beograda upitati muškarce za mišljenje o obrezivanju no većina ih je s gnušanjem odbijala bilo što reći, a oni rijetki koji bi se i izjasnili o tomu neugodno su iznenadili svojim tvrdim stavom.

'Ne bih se obrezao! Nikada! Čak i kada bih znao da ću dobiti sidu. Prvo, ne želim biti kao musliman. Kožica mi treba. Kako ću bez nje', rekao je jedan od anketiranih Beograđana. Drugi su pak dobacivali da bi radije umrli nego ostali bez kožice.

Prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije, obrezani muškarci imaju 60 posto manii rizik zaraze HIV-om od neobrezanih. U cijelom svijetu tek je 30 posto populacije obrezano, što iz higijenskih, a što iz vjerskih razloga .

 

  


All righs reserved.