Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 
   
 

Ovo je prvi korak na Vašem putu da postanete član najveće omladinske organizacije u našoj zemlji.  Članstvo u Asocijaciji mladih SDA je dobrovoljno. Članovi AM SDA BiH mogu biti članovi i simpatizeri SDA BiH od 15 do 30 godina starosti. Da biste postali član Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK morate biti nastanjeni u ZE—DO kantonu. Pristupnica AM SDA se može dobiti u svakoj općinskoj organizaciji Asocijacije mladih.

   

     

     
  <<< Nazad
 

Design by Mirza

 

     
  
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 


 
 
25/ 04 / 07      10:20h        /Mirza Ganić/
 

Asocijacija mladih SDA Visko organizuje izlet u Jajce dana 29.04.2007. godine.

Mjesto i vrijeme polazka su sljedeći termini i destinacije: Gračanica 7:00h, Visoko-Wema 7:15h, T.Polje-Zaobilaznica 7:25h, D.Moštre 7:30h

 

Jajce je grad u i središte istoimene općine u srednjoj Bosni i Hercegovini, na ušću rijeke Plive u Vrbas. Jedno je od najznačajnijih mjesta bosanske i jugoslovenske historije.

 Jajce se u pisanom dokumentu prvi put spominje 1396. godine u kojem se osnivač grada Hrvoje Vukčić Hrvatinić (1350-1416) naziva «conte di Jajce»

U 15. stoljeću Jajce je bilo sjedište posljednjih bosanskih kraljeva a ovdje se 1461. godine krunisao i posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević.


Ovim područjem protječu rijeke Pliva i Vrbas sa više pritoka, a 5 km od grada nalaze se Plivska jezera (Veliko i Malo), između kojih su atraktivne vodenice.

 Dolazak u Jajce predviđen je do 10 sati nakon čega slijedi organizovan obilazak starog dijela grada.

Posjeta Plivskim jezerima i vodenicama je nezaobilazna destinacija!

Popodnevna kahva je planirana u prijestolnici osmanskih vezira i evropskih konzula, Travniku. Dolazak u Visoko u večernjim satima.

 

Kontakt informacije na telefon 061 563 837(ne sms-om)

Pogledajte i konačan spisak osoba, koji je sačinjen po redu prijava i ograničen na 57. zbog ograničenog mjesta za sjedenje i duljine puta.

SPISAK(klikni ovdje)

P.S. Izvinjavamo svim zainteresovanim koji su željeli ići a nisu to mogli zbog ograničenog broja mjesta

 


 


All righs reserved.